ימי רביעי | 8 מפגשים | 17:45-20:30

מהו MBCT?

MBCT- Mindfulness-based Cognitive Therapy זוהי תכנית טיפולית המתקיימת במסגרת קבוצתית, וייחודה בשילוב של פרספקטיבות מזרחיות ותרגול מדיטציה (mindfulness) יחד עם פסיכולוגיה מערבית ויישומים מעשיים שלה (בעיקר CBT).
מחקרים מדעיים מצאו כי טיפול בשיטת MBCT הוריד באופן מובהק את תדירות, עוצמת ומשך הדיכאון אצל א.נשים המתמודדים.ות עם דכאון חוזר, וסייע בהפחתת חרדה ומצבי לחץ.

התכנית כוללת 8 מפגשים שבועיים בני שעתיים וחצי, ותרגול בבית בין מפגש למפגש.

מנחים:
גלעד מלמד, מטפל במוזיקה (MA), בוגר מכון מודע למיינדפולנס, מדע וחברה.
רוית צור-ויסלברג, יועצת זוגית ומשפחתית (MA) ומטפלת בגישת ACT, בוגרת במכון מודע למיינדפולנס, מדע וחברה.

*ההשתתפות כרוכה בשיחה אישית מקדימה עם המנחים.

 

מהו הרציונל הטיפולי של  MBCT?
תרגול ה- mindfulness מסייע לנו להכיר את תבניות התודעה והחשיבה שלנו מתוך עמדה של סקרנות וקבלה. אנו לומדים.ות לראות את המחשבות שלנו, ולתת להן לחלוף מבלי להזדהות איתן. היכולת לזהות ירידות במצב הרוח כשהן עדיין בראשיתן, מבלי להזדהות איתן, מאפשרת לבלום דפוסי חשיבה והתנהגות אוטומטיים העלולים להוביל להתפתחות אפיזודה דיכאונית של ממש, חרדה וסטרס. המיומנות המרכזית הנלמדת היא של הבאת תשומת הלב למתרחש ברגע זה, בלי שיפוטיות. מיומנות זו מאפשרת לנו להקטין את הביקורת העצמית, ואת העיסוק הטורדני בעבר ובעתיד. כל אלו מאפשרים לנו לשנות את מערכת היחסים שלנו עם הדיכאון והחרדה, ואף להרחיב את יכולת ההתמודדות עמם.

 

מי מתאים.ה לתכנית?
התכנית מתאימה לא.נשים המתמודדים.ות עם דיכאון נשנה (recurrent depression), חרדה וסטרס, אך אינם מצויים כרגע במצב של דיכאון אקוטי. ההשתתפות בקבוצה מחייבת נוכחות בכל המפגשים הטיפוליים ותרגול יומיומי בהתאם לתכנית. אין צורך בניסיון קודם במדיטציה או בטיפול קוגניטיבי. רצוי כי תהיה פתיחות להכיר גישות טיפוליות חדשות, וכן נכונות לתרגול יומיומי בבית.
המתעניינים.ות יוזמנו לפגישת הכרות ראשונית עם מנחי הקבוצה, שבה יוכלו לשמוע יותר פרטים ולבדוק יחד את מידת ההתאמה לתכנית.

 

מחיר מלא: 1200 ש"ח (ל8 מפגשים)

מחיר לאחר הנחת יוקר המחיה של עיריית ת"א-יפו: 900 ש"ח (ל8 מפגשים)

 

לחצו כאן להרשמה

המפגשים יתקיימו במתחם המרכז הגאה בפארק שרונה